علی کمیل قزلباش گفت: مردم پاکستان عاشق زبان فارسی هستند و ما حتی شاعران اردوزبانمان را تشویق میکنیم که به فارسی هم شعر بگویند.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی؛همزمان با دومین روز از برگزاری اولین نمایشگاه مجازی کتاب تهران، نشست بینالمللی در قالب تالار گفتوگو از سوی بخش بینالملل این نمایشگاه تحت عنوان «زبان فارسی در شبه قاره و شرق آسیا» برگزار شد.
در این نشست علی کمیل قزلباش، استادیار دانشگاه بانوان فاطمه جناح پاکستان، درباره وضعیت آموزش زبان فارسی، سابقه حضور گروههای زبان فارسی در دانشگاهها و ترجمه آثار فارسی به اردو، دیدگاه های خود را ارائه کرد.
کتابهای کهن اکثرا به زبان فارسی است
علی کمیل قزلباش که پژوهشگر و استاد زبان فارسی در دانشگاههای پاکستان است، درباره سابقه و وضعیت زبان فارسی در پاکستان گفت: «در پاکستان زبان فارسی پیشینه تاریخی دارد. زبان اصلی این کشور فارسی بود و در ادارهها و مدرسهها و... فارسی رایج بود. کتابهای کهن ما اکثرا به زبان فارسی نوشته شده است و بزرگمردان شعر اردو از زبان فارسی الهام گرفتهاند و اگر با زبان فارسی آشنایی نداشته باشیم، متوجه این آثار نمیشویم.
در یازده دانشگاه پاکستان گروه زبان فارسی وجود دارد
وی افزود: در حال حاضر در یازده دانشگاه کشور پاکستان گروه زبان فارسی وجود دارد و اساتید خوبی هم در این گروهها تدریس میکنند که عمرشان را در این راه صرف کردهاند. در سال های اخیر گروههای زبان فارسی برخی از دانشگاهها تضعیف شده است. به عنوان مثال فقط یک استاد در دانشگاه پیشاور وجود دارد که زبان فارسی تدریس میکند و در گروه فارسی دانشگاه بلوچستان هم همین وضعیت است که این مشکل میتواند با همکاری بنیاد سعدی حل شود.
مردم پاکستان عاشق زبان فارسی هستند
این استاد زبان فارسی گفت: مردم پاکستان عاشق زبان فارسی هستند و همچنین آثار زیادی نیز به اردو ترجمه شده است.
این فعال و محقق ادبیات فارسی درادامه سخنان خود خاطر نشان ساخت: در پاکستان ادبیات معاصر فارسی نیز به اردو ترجمه میشود. این علاقه هم شامل شعر است و هم نثر. ما سعی می کنیم که این فضا را زنده نگه داریم. ما حتی شاعران اردوزبانمان را تشویق میکنیم که به فارسی هم شعر بگویند. خوشبختانه خانههای فرهنگ در شهرهای مختلف پاکستان در تدریس زبان فارسی بسیار خوب فعالیت میکنند.
حضور در نمایشگاه مجازی تهران با همکاری رایزنی فرهنگی اسلام آباد
گفتنی است،حضور دکتر قزلباش در نمایشگاه مجازی تهران با همکاری رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و نماینده بنیاد سعدی در اسلام آباد انجام گرفت و رییس نمایشگاه بین المللی مجازی کتاب تهران مراتب تقدیر کتبی خود را از خدمات ارزشمند علمی- آموزشی دکتر علی کمیل قزلباش استاد زبان فارسی پاکستان اعلام نمود.
انتهای پیام/م