مراسم عزاداری شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) با حضور جمعی از مسئولین و کارکنان نهادهای مختلف جمهوری اسلامی ایران در محل خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در دهلینو برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ،به مناسبت سالگرد شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) با حضور جمعی از مسئولین و کارکنان نهادهای مختلف جمهوری اسلامی ایران از جمله چگنی سفیر جمهوری اسلامی ایران، حجتالاسلام والمسلمین علیزاده معاون نمایندگی دفتر ولی فقیه، حجتالاسلام والمسلمین شاکری نماینده جامعه المصطفی العالمیه (ص)، رایزن فرهنگی کشورمان، وسایر اعضاء سفارت در محل خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در دهلینو برگزار شد.
این مراسم با قرائت دعای پرفیض کمیل آغاز شد و در ادامه چند شعر در سوگ بانوی دو عالم توسط علی رضا قزوه قرائت شد و در ادامه حجتالاسلام علیزاده موسوی در خصوص جایگاه و نقش حضرت فاطمه زهرا(س) در زمان پیامبر اسلام(ص) و دوران پس از رحلت ایشان تا هنگام شهادتشان سخنانی را بیان داشت و گفت؛ حضرت فاطمه زهرا(س) در زمان ابلاغ رسالت پدر بزرگوار خود(ص) یار و یاور ایشان و سپس حضرت علی (ع) بودند و در کنار وظایف همسری و مادری یک آن از پدر و همسر گرامی شان جدا نبودند و در کنار همه ی فعالیت های زندگی و اجتماعی انسانی دارای موضع و نظر بودند و از اظهار نظر حق خود و دفاع از خط راستین رسالت و ولایت آنی جدا نبودند.
در ادامه نیز ذکر مصیبتی در سوگ حضرت فاطمه زهرا (س) و سپس به نوحه خوانی پرداختند.
برگزاری مراسم سوگواری فاطمیه در سراسر هند
در اماکن مذهبی شیعیان هند مراسم سوگواری ایام شهادت حضرت زهرا (س) با رعایت دستورالعملهای بهداشتی برگزار میشد.
هزاران نفر از علاقهمندان و عاشقان خاندان عصمت و طهارت (ع) در هند در این راستا علاوه بر سیاهپوش کردن سردر خانه ها و ورودی محله های خود، مجالسی سخنرانی دینی و سینه زنی با حضور روحانیون و علما برگزار کرده و در کنار عزاداری و ذکر مصیبت، به تقویت معارف دینی خود نیز اهتمام دارند . اعلامیه مراسم عزاداری ایام فاطمیه حاوی با عکس های آیت الله مصباح یزدی، شهید قاسم سلیمانی، شهید فخری زاده، دکتر سید کلب صادق و... بود.
از آنجایی که در روایات شیعه دو تاریخ برای شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها وجود دارد، ایّام فاطمیّه یا ایام شهادت سرور زنان اولین و آخرین به فاصله بین این دو تاریخ یعنی ۱۳ جمادیالاول تا ۳ جمادیالثانی گفته میشود.
بعد از درگذشت پیامبر اسلام حضرت محمد مصطفی صلی الله علیه و آله وسلم و دیگری نود و پنج روز را مورد وثوق میدانند. از آنجا که درگذشت پیامبر اسلام در بیست و هشتم صفر بودهاست به روایت هفتاد و پنج روز، در تاریخ سیزدهم تا پانزدهم جمادی الأوّل را «فاطمیه اول» میدانند. بنا به روایت نود و پنج روز، تاریخ شهادت حضرت فاطمه (س) را در سوم تا پنجم جمادیالثانی دانسته و آن را «فاطمیه دوم» مینامند. گفته شده عزاداری ایام فاطمیه معمولا در فاطمیه دوم شور بیشتری پیدا میکند.
به همین روایت در هند ایام فاطمیه از 13 جمال الاول شروع می شود و تا سوم جمادی الثانی به شکل برنامه های ده روزه، پنج روزه و سه روزه برگزاری می شود. ولی بیشتر برنامه ها در سراسر هند از تاریخ اول تا سوم جمادی الثانی برگزار می شود.

در ایام فاطمیه دوم احیاء شد و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران این مراسم به شکل یک نهضت درآمد و با تلاش مراجع و اساتید حوزه علمیه قم به کشورهای گوناگون به شکل نهضت رسید و مردم جهان متوجه شدند که ما یاید برنامه عزاداری حضرت فاطمه زهرا (س) را به در شهرهای مختلف برگزار کنیم. ده سال پیش مراسم عزاداری حضرت زهرا (س) با این شیوه برگزار نمی شد، ولی امروز حسینیه و مکان مذهبی شیعه در هند وجود ندارد مگر آن که در آن توسط انجمن ها، موسسه های شیعه، اوقاف و از طرف مردم شخصی مراسم سوگواری حضرت فاطمه (س) برگزار می شود. در دو سه سال اخیر همزمان با ایام فاطمیه، در برخی از شهرهای هند به ویژه حیدرآباد، اله آباد مراسم عزاداری به شکل پیاده روی باشرکت عزاداران برگزار می شود.
یادآوری میشود هندوستان ۲۰۰ میلیون مسلمان و ۴۰ میلیون شیعه دارد.
انتهای پیام/م