ربانی، رایزن فرهنگی ایران در دهلینو گفت: نتيجه ارتباط و پيوند رسانهها و تعاملات فرهنگی بین ملتها، برقراري رابطهاي متقابل بين رسانه و فرهنگ و رسانه و نوع برداشت انسانها از یکدیگر بویژه دو مفهوم صلح و همزیستی است.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، همزمان با روز جهانی رسانه، وبیناری با موضوع «روزنامه نگاران و صلح، دوستی و وحدت» با همکاری مشترک مرکز سینمایی مروه، مؤسسه رسانهای ایچمی و انجمن روزنامه نگاران هند برگزار شد.
در این وبینار که به صورت آنلاین از پنج شبکه تلویزیونی و مجازی یوتویپ پخش میشد، جمعی از دیپلماتها از کشورهای ایران، بوسنی، لئوتسه و فلسطین و شخصیتهای رسانه ای و روزنامه نگاران برجسته هندی حضور داشتند. شرکت کنندگان در خصوص سهم و نقش رسانهها بویژه روزنامه نگاران و خبرنگاران در توسعه وبسط صلح، دوستی و وحدت در میان ملتها سخنرانی کردند.
محمدعلی ربانی، رایزن فرهنگی ایران در دهلینو سخنانش را با موضوع اخلاق رسانه در عصر فناوری اطلاعات آغاز کرد.
وی با اشاره به اهمیت اخلاق رسانهای در عصر حاکمیت فناوريهاي اطلاعاتي و ارتباطاتي ديجيتال در دنیای امروز گفت: امروزه به دلیل توسعه و گسترش نقش و کارکرد رسانه، دنيای امروز به منزله وطن واحدي براي انسانيت مشترك ميان ملل و اقوام مختلف تلقي ميشود كه نيازمند رسانهاي جهاني با رويكردي جهان وطنانه است و بديهي است كه چنين رسانهاي، تعهدي جهاني را نسبت به اشـتراكات اخلاقـي مـيطلبـد كه بر اساس اين اخلاق مشترك، سعادت، صلح، همزیستی و رفاه انسانها به عنـوان يك كل در نظر گرفته ميشود.
ربانی افزود: از این رو شکل گیری هنجارهاي جهاني بیش از هر چیز به اخلاق رسانهای نيازمند است كه بتواند ملل و فرهنگهاي گوناگون و متكثر را با حفظ هويتهاي ملـي و فرهنگـي شـان در يـك جهان وطنيِ فراملي و فرافرهنگي متحد سازد.
وی اظهار کرد: اگر ميان شهروندان جامعه جهاني، يك اتحاد مبنايي مبتني بر اشتراكات انساني و اخلاقی وجود نداشته باشـد ارتباطات همزمـان و فراگيـر كنـوني بـه نزاعهاي خانمان براندازي در ميان ملتهاي مختلف خواهد انجاميد.
رایزن فرهنگی ایران در دهلینو مطرح کرد: این مهم بر ضرورت وجود يك نظام اخلاقي جهان وطنانه براي اصحاب رسـانه، به ویژه با توسعه شبکههای اجتماعی و دیجیتالی تأکید دارد.
وی همچنین، با اشاره به نسبت فرهنگ و رسانه و سهم رسانه در گسترش تعاملات فرهنگی ملتها به ویژه توسعه فرهنگ صلح و همزیستی تأکید کرد: امروزه رسانهها ابزار و نهادهاي مؤثر در فرهنگ هر جامعه به حساب ميآيند و حوزه عمل و فعاليت آنها فرهنگ در میان ملتها را تعیین میکند. نتيجه اين ارتباط و پيوند، برقراري رابطهاي متقابل بين رسانه و فرهنگ و رسانه و نوع برداشت و درک انسان ها از یکدیگر بویژه دو مفهوم صلح و همزیستی دارد.
ربانی خاطرنشان کرد: از این رو، اخلاق رسانه جهاني با ارزشهايي ماننـد صـداقت رسـانهاي و گسـترش صـلح و همـدلي جهـاني در يك بسته نرم افزاري به نام «تعهد جهاني» شكل ميگيرد تا رسانههاي جهـاني بـا امكانـات سايبري در خدمت رشـد و توسـعه عمـوم بشـر باشـند.
وی با اشاره به ويژگي ذاتي اخلاقی در فرهنگ ایران و هند ادامه داد: این دو کشور همواره در طول تاریخ گذشته خود از ارزشهاي متكثر فرهنگی برخوردار بوده و اصول مذهبی، فرهنگی و ادبی آن به ویژه از طریق شاعران بزرگ پارسی گوی چون مولانا و بیدل همواره با پیام عشق، صلح، دوستی و محبت همراه بوده است.
ربانی افزود: جامعيت و نگرشهاي اخلاقي و صلح گرای موجود در فرهنگ هندی و ایرانی ميتواند رسانههاي این دو کشور را به الگویی مناسب و جهاني جهت شکلدهی رسانههای متعهد به ارزشهای اخلاقی، برابري، امنيت و صلح سوق دهد.
انتهای پیام/ص